zaterdag 11 juli 2015

Noord Noorwegen


In het noorden van Noorwegen is het nog niet echt warm. Vooral als we op het water zijn, zitten we nog dik in de kleren. We hebben echter niets te klagen, want van verschillende vrienden, die in het zuiden en midden van Noorwegen varen, krijgen we berichten dat het o zo veel regent en het veel waait. Wij hebben tot nu toe nog geen last van al die depressies.

Een van de eilandjes die we aandoen is Sommaroy. Hier zijn we in het voorjaar op de fiets geweest en hebben er twee nachten gekampeerd. Het is leuk om hier nu met de boot te zijn.


 Ook komen we weer zeilboten tegen. Als wij de bemanning spreken horen we dat ze allemaal richting Spitsbergen willen.



                Via verschillende haventjes komen we weer op de Lofoten terecht. Op St Molla liggen we in een prachtige baai aan een gloednieuw steigertje. Wim gaat vissen en komt al snel  terug. Hij heeft in heel korte tijd zes vissen gevangen. Daar hebben we heerlijk van gegeten.




Ondertussen hebben we regelmatig contact met vrienden van ons die ook op de Lofoten zijn met hun boot. We spreken af om elkaar op het eiland Skrova te ontmoeten. Met Joep en Marie-Jose van de Vlieger hebben we een heel gezellig weekend gehad. Lekker bijkletsen, wandelen en genieten van het mooie weer.






 Dezelfde dag komt de Stayer een boot die net als wij Den Oever als thuishaven heeft op Skrova. Ook Douwe en Maaike hebben we gesproken en een rondleiding op hun nieuwe boot


gekregen. Het ziet er allemaal fantastisch uit.  Drie Nederlandse boten op een klein Noors eiland!







De natuur is nu wel op haar mooist. Er staan heel veel bloemen in bloei. Andere jaren dat we in Noorwegen waren zagen we deze bloemen niet, omdat toen alles al uitgebloeid was. Ik maak dan ook veel foto's tijdens onze wandelingen en als we in de bergen zijn.













Zeearenden vliegen er plenty in deze omgeving en we zien verschillende malen grienden zwemmen met jongen in hun kielzog. We zien veel jonge vogels, zoals de regenwulp en de tapuit hier op de foto's. De sneeuw is verdwenen. 





        Alleen op de hogere bergen is het nog wit.



Morgen 12 juli gaan we de poolcirkel weer over en verlaten zo het hoge noorden van Noorwegen.
De dagen vliegen voorbij.