vrijdag 25 juli 2014


In Bergen ontmoeten we mensen die vorig jaar ook mee waren naar St Petersburg. We hebben een heel gezellige avond gehad. We hoorden daar ook van de aanslag op het Nederlandse vliegtuig in de Oekraïne met vele doden.                                                                                                                                         Het begint echt zomer te worden en het is warm, dus blijven we niet zolang in de stad. Als we ’s middags vertrekken willen doet de voor- en achteruit het niet meer. We kunnen snel weer vastmaken en kijken wat het is. De schroef draait erg zwaar en als Wim overboord gaat ziet hij dat er een stuk touw in de schroef gedraaid zit. Gelukkig kan hij het er vrij snel uitsnijden en de schroefas weer in het stuwdruklager monteren. Met een vertraging van 1 ½ uur kunnen we verder.



Boven op de eerste berg
                                                                                                                                                                                      We ankeren veel en op het eiland Alden staat een prachtige berg. Het is Den Norske Hesten. Vrij vertaalt het Noorse paard. Je kunt hem al van verre zien liggen. Deze berg willen we vandaag op. Het is ontzettend warm en het begin van de berg is erg stijl. Even doorbijten dus. Na bijna 500 mtr klimmen staan we boven en genieten van een prachtig uitzicht. De eerste bergtocht is gedaan!
Daarna varen we door naar Hovden vlakbij Floro. Hier staat een prachtige vuurtoren midden in het water

.
De Stabben vlakbij Floro
  

Op Hovden zijn we vaker geweest. Het is een eiland waar ook Nederlanders wonen en gewoond hebben. De meesten zijn nu met vakantie.
De volgende dag gaan we de trail lopen die ze een aantal jaren geleden uitgezet hebben. Gelukkig staat er aan de zeekant een klein zuchtje wind. Het is weer erg warm, zo’n 30 graden, maar we lopen heerlijk. Ook hier gaan we naar de vuurtoren en lunchen daar aan de picknicktafel. We komen een paar mensen tegen, maar genieten bovenal van de natuur.

Nu liggen we in Maloy in de jachthaven. We hebben een stukje slang nodig wat nogal moeilijk te krijgen is. We worden door een Noorse heer, die we de weg gevraagd hadden, de stad doorgereden naar een werf. Ze moeten dit stukje slang bestellen. Morgen worden we opgehaald en weer terug naar de boot gebracht met als het goed is het stukje slang. Is dit geen service???!!