donderdag 28 augustus 2014

De Lofoten

Het is alweer even geleden dat ik wat kon schrijven. Mijn laptop heeft een probleem en wil het bureaublad niet openen vanwege een toepassingsfout. Moet het daarom in Tromso maar eens nalaten kijken. Ook kunnen we momenteel weinig tot geen foto's bekijken. Dus dit keer geen foto's erbij.



Er is ondertussen alweer heel wat gebeurd. De Lofoten, waar we overigens al een keer zijn geweest blijft prachtig en indrukwekkend. In een stevig windje zijn we van Bodo naar Reine gezeild. Het is alles of niks. In Reine hebben we de fietsen gepakt en zijn naar het begin van de E 10 gegaan, naar het dorpje A. Verder naar het zuiden kun je niet of dit moet met de boot. Het zijn schilderachtige dorpjes met huizen op palen en veel toeristen. De volgende dag hebben we de Reinebringen even buiten het dorpje in prachtig mooi weer beklommen. Erg steil, maar het uitzicht was geweldig. Je moest soms enorme hoge stappen nemen of je aan een touw omhoog trekken!
In Stamsund hebben we weer een flinke fietstocht van bijna 60 km gemaakt. Heuvel op en heuvel af met een behoorlijke klim erin. Dit is een periode waarin het elke dag even regent en het frisser wordt, maar........er komt een hele periode met prachtig weer aan. Het eiland Skrova, dat het centrum van de walvisvaart was, doen we ook aan. Heel apart om hier te zijn. Natuurlijk moeten we ook naar Svolvaer de hoofdstad van de Lofoten. Het is alweer een zonovergoten dag. Hier gaan we weer een berg van 600 meter beklimmen. De uitzichten zijn prachtig, vooral omdat je zover kunt kijken. De conditie wordt steeds beter en het gaat steeds beter. Het is gewoon leuk om te doen. Een dagje rust daarna is ook goed. We zoeken daarom de Golden Baai op Store Molla op. Hier lig je heel beschut achter je anker. Ja en als je op de Lofoten bent moet je ook naar het Trollfjord. Hier hebben we twee dagen / nachten gelegen. Wim is de eerste dag naar een berghut gegaan en we vonden het erg leuk om hier zelf ook eens een nacht door te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. De rugzakken werden gepakt en gevuld met alles wat we nodig hadden. ' s Morgens op tijd vertrokken in een lekker zonnetje, maar toen we boven waren kwamen de wolken om de bergen en hadden we weinig zicht. Geen punt, er moest water uit het bergmeer gehaald worden, hout gehakt en de kachels moesten opgestookt worden. In de cabin, maar ook in de sauna. We hebben het daar heel leuk en lekker warm gehad met z'n tweetjes.